Texturált 3D modell és 3D Rendering

3D-s szkennelési megoldásainkkal texturált 3D modelleket készítünk a film- és videojáték ipar számára, reklámozásra és kereskedelemre. Ügyfeleink kérésére vállaljuk a beolvasott termékek 3D renderelését is.

Film- és videojátékok

Az objektumok és személyek reális ábrázolása a filmek és a számítógépes játékok sikerének döntő garanciája. A 3D-s grafikus programok részletes 3D-s szkennelési modelljeinek használatával a kellékek és a karakterek nehézkes modellezési folyamata kiküszöbölhető. Az általunk elkészített 3D-s modelleket 3D-el foglalkozó szakemberek tovább szerkeszthetik és integrálhatják az animációkban. A méretarányos szkennek az emberi testről garantálják a digitális hasonmások arányos megjelenítését.

Reklám és kereskedelem

A 3D szkennelési modellek ideálisak a termékekmarketinghez és értékesítéshez. Egy termék szkenn különböző multimédiás hirdetési tartalmak designejához használható. Promóciós célra a digitalizált termékeket feltölthetjük például egy 3D-s megjelenítőbe, így az ügyfelek minden szögből megtekinthetik őket. A 3D szkenn modellekből létrehozhatóak fotorealisztikus rendering képek, melyek marketinghez és forgalmazáshoz ideálisak.

Részletgazdag 3D modell

A 3D szkenn adatokból egy poligon modellt számítunk ki, amit egy 3D-s grafikus szoftverben dolgozunk fel.

Kimagasló textúra minőség

A véglegesített 3D-modellhez egy textúrát hozunk létre, amit optimalizálunk a 3D grafikus szoftverben.

Termék marketing

A marketinghez a digitalizált termékről 3D-s rendering képeket készítünk és egy optimalizált 3D-s modellt a 3D-s Viewerhez.

3D-s tartalom értékesítéshez és marketinghez

A 3D szken modellek segítségével a multimédiás tartalom létrehozható és integrálható weboldalakba vagy közösségi média felületekre. A digitalizált termékek professzionális 3D-s megjelenítési képek, animációk, amik 3D-s Viewer és Virtuális Valóság kialakításához használhatók. A multimédiás kommunikációhoz a texturált 3D modellt különböző reklámformákba lehet beépíteni. A vállalatok így különböző termékbemutatókat valósíthatnak meg egyetlen termék szkenn alkalmazásával.

3D-s szkennelés termék marketinghez

A 3D vizualizációs megoldásaink segítségével a termékek minden projekthez optimálisan kerülnek bemutatásra. 3D-s texturált modell létrehozásához kézi szkennerünket és fotogrammetriát használunk. A 3D-s szkenner által generált modellt a ZBrush 3D modellezési programjában dolgozzuk fel. A kész poligon redukált hálóra rávetítjük a fotogrammetriai modell textúráját és optimalizáljuk. Az eredmény egy kiváló minőségű 3D-s modell, mely igazán részletgazdag geometriával és nagy felbontással rendelkezik. Az általunk létrehozott 3D-modell azonnal feltölthető egy 3D-s megjelenítőbe, így a potenciális vásárlóknak lehetőségük van arra, hogy minden szögből megtekinthessék a terméket. A termék digitalizálásán kívül, kérésre professzionális rendering képeket is tervezünk. A termékképeket nyomtatott marketinghez lehet használni (újságok, magazinok, poszterek), online marketinghez (honlap, reklám banner, közösségi média), eladásra (webáruház termékgalériához) vagy kiállításokon való termékbemutatásra (plakátok, szórólapok, prospektusok).

Személyek és kellékek 3D-s szkennelése

A 3D-s szkennerrel készített részletes 3D-s rögzítés révén a létrehozott 3D modellek (objektumokról, emberekről) ideálisak a film- és videojáték-iparban való további felhasználásra. A 3D grafikus szakemberek feldolgozzák a 3D-s szkennelési modelleket (retopologi, rigging stb.) animációk vagy a speciális effektusok számára. Mivel a kellékeket és a főszereplőket nem kell újból modellezni, a számítógépes animációra fordított idő jóval lecsökken.

3D-s szkennelés videojáték és a filmipar számára

A hordozható 3D szkennerünkkel a 3D digitalizálás közvetlenül a forgatáson vagy a stúdióban is történhet. A szkennelés során a készülék rögzíti a beolvasott objektum pontos alakzatát és textúrainformációit. A generált szkennelési adatokból a szkennelő szoftverünk részlet- és méretarányos poligon modellt számít ki. Ez biztosítja a digitális hasonmás reális megjelenítését a megfelelő arányokkal. A kézi szkenner mellett bizonyos körülmények között fotogrammetriát használunk, hogy még jobb textura eredményeket érjünk el. Ez a kombináció kiváló minőségű geometriát és felületi textúrát eredményez. A szkennelési szoftver által kiszámított 3D-s modellt vagy mint nyersanyag vagy mint feldolgozott háló- és textúrájú adatként adjuk át. Az általunk generált adatok különböző formátumokban, mint például OBJ-ben is átvehetők. A 3D-s grafikai programokba importált modelleket,- például a 3Ds Max, a Blender, a Cinema 4D, a Maya vagy a Zbrush- 3D megjelenítő szakemberek szerkesztheti tovább.

Portfólió

Így érhet el minket

1084 Budapest, József utca 15-17

+36 30 858 4274

info@3dlab.hu