3D szkennelés a Reverse Engineeringhez és formakészítéshez

3D szkennerünkkel pontos 3D szkennt készítünk a Rapid Prototypinghoz, Reverse Engineeringhez és öntvénygyártáshoz. A hordozható 3D szkennerünk gyors és hatékony 3D digitalizálást tesz lehetővé közvetlenül a helyszínen.

Reverse Engineering

A 3D digitalizálás mellett az általunk beszkennelt tárgy visszamodelezését is vállaljuk.

1. Tárgy 3D digitalizálása

A szkennelés során rögzítjük az objektum pontos geometriáját.

2. 3D szkennelési adatok feldolgozásá

A szkennelési adatokból a szkennelő szoftverben egy precíz és mérethű 3D modellt számítunk ki ami poligonhálóból áll. Exportformátum: STL

3. Félautomatizált visszamodellezés

A könnyebb kezelhetőség érdekében a CAD programban, egy félautomatizalt vissszamodellezést végzünk el melynek során nem rendezett felületek jönnek létre. Exportformátum: STEP/IGES

4. Parametrikus visszamodelezés

Annak érdekében, hogy a CAD programban módosítható legyen a 3D modell, parameterikus visszamodellezést végzünk el. A manuálisan végrehajtott visszamodellezés révén rendezett felületek jönnek létre. Exportformátum: STEP/IGES

Formakészítés

A 3D nyomtatóval egy mintamodell készíthető a beszkennelt tárgyról. A kinyomtatott tárgy öntőforma előállítására alkalmazható.

3D szkennelés Reverse Engineering és Rapid Prototyping eljárásokhoz

A CAD szoftverben történő használathoz a 3D szkennelési adatok CAD adatokká alakíthatók. A CAD programban a beszkennelt 3D modell a meglévő CAD modellel minőségellenőrzés végett összehasonlítható. Egy prototípus legyártása CNC gépekkel (például CNC marással) vagy generatív gyártási technikákkal (például 3D nyomtatással) történhet. Így a hibák és gyengeségek időben felfedezhetők, amik alapján tovább optimalizálható a termék és a teljesítmény. 

Mobil szkennerünkkel a 3D digitalizálást a helyszínen gyorsan és hatékonyan végezzük el.

A szkennelési folyamat során az adatok akár kétmillió pont per másodperc sebességgel észlelhetőek, amelyek szimultán kerülnek feldolgozásra.

Számos iparági tárgyat szkennelhetünk nagy pontossággal (0.1 mm) és felbontással (0.5 mm).

A szkennelési adatokat szoftver segítségével megtisztítjuk, egyesítjük és egy poligon modellbe fuzionáljuk. 

A kész 3D modellt STL formátumban további használatra átadjuk.

Vevői kérésre a teljes Reverse Engineering-et is elvégezzük és a 3D adatokat STEP vagy IGES formátumban kézbesítjük. A 3D szkennelési adatok és a CAD-adatok geometriai összehasonlítása naplózásra kerül és az ügyfelek rendelkezésére áll.

3D szkennelés a formakészítéshez

A 3D nyomtatási eljárással mintamodellek hozhatók létre szilikon öntőforma készítéshez. 

A mintamodell elkészítéséhez szükséges összes munkát vállaljuk. A 3D-s digitalizálás mellett a 3D-s modellt 3D-nyomtatásra optimalizáljuk.

Az általunk biztosított 3D-s adatokból 3D nyomtatóval pontos másolatok készíthetők formakészítéshez.

A 3D szkennelés ideális szobrok, címerek és egyéb tárgyak reprodukálására.

Ornamentikák rekonstrukciója és reprodukciója 3D szkenneléssel

A régi épületek felújításakor a mennyezeten és falakon meglévő dekorációs elemek az állapotromlástól függően részleges vagy teljes visszaállítást igényelnek. Az ilyen típusú díszítések rekonstrukciójához és reprodukálásához a 3D szkennelés kiváló megoldást kínál.

A negatív formák előállításához ornamentikát és fali domborműveket szkennelünk.

3D szkennerünk segítségével méretarányos digitális ábrákat készítünk ornamentikákról, mint pl.: stukkó rozetta, díszléc A fal- és mennyezeti dekorációkat 3D kézi szkennerünkkel közvetlenül az épületről szkenneljük be. Az általunk elkészített 3D modell alapján újrafelhasználható öntőforma készíthető. A hatványozottan sérült ornamentikák esetén az eredeti alak visszaállítását  is vállaljuk amit 3D-s tervező programban végzünk.

Testreszabott protézisek és ortézisek készítése 3D szkennelés segítségével

Az egyedi gyártású egészségügyi kellékek alapfeltétele, hogy szükségszerűen alkalmazkodniuk kell az emberek egyedi anatómiájához. A 3D szkennelési technológia használatával az emberi testrészek digitálisan pontosan rögzíthetők. A szkennelési adatok alapul szolgálnak olyan speciális orvosi segédeszközök előállításához mint a protézisek, ortézisek vagy kerekesszékek. 

3D-s test-szkenn készítése ortopédiai célra​

Ortopédiai célokhoz a személyes igényekhez alkalmazkodva vállaljuk az emberi test különböző részeinek szkennelését. Hordozható 3D szkennerünk lehetővé teszi a mobil, akár otthoni szkennelést is. Az általunk használt szkennelési technológia során kibocsátott fény semmiféle veszélyt nem jelent az emberi szervezet számára. A testrész formája a digitalizáció során pontos rögzítésre kerül. További felhasználásra a kész 3D modellt a kívánt 3D formátumban kérésre átadjuk.

Így érhet el minket

1084 Budapest, József utca 15-17

+36 30 858 4274

info@3dlab.hu