Formakészítés

A negatív formák gyártásához 3D szkennelési eljárásokkal pontos 3D modelleket készítünk. Hordozható 3D szkennerünk gyors és hatékony 3D digitalizálást tesz lehetővé a helyszínen. Az általunk készített poligonmodellek minden elterjedt 3D formátumban elmenthetők (pl. STL, OBJ, PLY)

1. 3D szkennelés a formakészítéshez

A 3D nyomtatóval egy mintamodell készíthető a beszkennelt tárgyról. A kinyomtatott tárgy öntőforma előállítására alkalmazható.

A mintamodell elkészítéséhez szükséges összes munkát vállaljuk. A 3D-s digitalizálás mellett a 3D-s modellt 3D-nyomtatásra optimalizáljuk.

Az általunk biztosított 3D-s adatokból 3D nyomtatóval pontos másolatok készíthetők formakészítéshez.

A 3D szkennelés ideális szobrok, címerek és egyéb tárgyak reprodukálására.

2. Ornamentikák rekonstrukciója és reprodukciója 3D szkenneléssel

A régi épületek felújításakor a mennyezeten és falakon meglévő dekorációs elemek az állapotromlástól függően részleges vagy teljes visszaállítást igényelnek. Az ilyen típusú díszítések rekonstrukciójához és reprodukálásához a 3D szkennelés kiváló megoldást kínál.

A negatív formák előállításához ornamentikát és fali domborműveket szkennelünk.

3D szkennerünk segítségével méretarányos digitális ábrákat készítünk ornamentikákról, mint pl.: stukkó rozetta, díszléc A fal- és mennyezeti dekorációkat 3D kézi szkennerünkkel közvetlenül az épületről szkenneljük be. Az általunk elkészített 3D modell alapján újrafelhasználható öntőforma készíthető. A hatványozottan sérült ornamentikák esetén az eredeti alak visszaállítását  is vállaljuk amit 3D-s tervező programban végzünk.

3. Testreszabott protézisek és ortézisek készítése 3D szkennelés segítségével

Az egyedi gyártású egészségügyi kellékek alapfeltétele, hogy szükségszerűen alkalmazkodniuk kell az emberek egyedi anatómiájához. A 3D szkennelési technológia használatával az emberi testrészek digitálisan pontosan rögzíthetők. A szkennelési adatok alapul szolgálnak olyan speciális orvosi segédeszközök előállításához mint a protézisek, ortézisek vagy kerekesszékek. 

3D-s test-szkenn készítése ortopédiai célra​

Ortopédiai célokhoz a személyes igényekhez alkalmazkodva vállaljuk az emberi test különböző részeinek szkennelését. Hordozható 3D szkennerünk lehetővé teszi a mobil, akár otthoni szkennelést is. Az általunk használt szkennelési technológia során kibocsátott fény semmiféle veszélyt nem jelent az emberi szervezet számára. A testrész formája a digitalizáció során pontos rögzítésre kerül. További felhasználásra a kész 3D modellt a kívánt 3D formátumban kérésre átadjuk.

Így érhet el minket

1084 Budapest, József utca 15-17

+36 30 858 4274

info@3dlab.hu